Náš medovník bez obáv môžu konzumovať aj celiatici, nakoľko sme použili kukuričnú a ryžovú múku. Medovníky sa môžu okamžite konzumovať, nakoľko sú mäkké. Obľúbite si ich tak, že nielen na Vianoce ich budete piecť.

Potrebujete:
250 g kukuričnej múky
150 g ryžovej múky
150 g práškového cukru
60-80 g masla
2 celé vajcia
1 bielko na potretie po upečení
100 g medu
2 ČL perníkového korenia
1 ČL sóda bikarbóny
Na zdobenie orechy, mandle, slnečnicové a tekvicové semiačka

Táto dávka vám vydá cca.50 ks medovníkov

Postup:
Najskôr si v kuchynskom robote Ronic pripravíme cesto, ktoré musíme nechať v chladničke aspoň cez noc ( najlepšie je 24 hod ).
Na miesenie použijeme pracovný nôž pri rýchlosti 1 a do misy postupne pridávame najskôr suché ingrediencie: múka, sóda bikarbóna, práškový cukor, korenie, ktoré jemne premiešame a potom k zmesi pridávame : roztopené maslo, vajíčka a med. Cesto je vtedy hotové, keď sa scelí a začne sa pekne oddeľovať od stien misy. Potom cesto vyberieme a zabalíme do igelitu a necháme 24 hodín v chladničke odpočívať.
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej podložke na cca.0,5 cm hrúbku a povykrajujeme formičkami. Zdobíme orechami alebo rôznymi semiačkami.
Vykrojené medovníky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca. 15 minút. 
Akonáhle máme medovníky upečené, potrieme ich rozšľahaným bielkom.