Komu nezáleží na bezlepkovom prevedení, môže si ich upiecť zo zmesi bielej špaldovej a celozrnnej špaldovej múky alebo dokonca aj z pšeničnej múky. Skvele chutia s akýmkoľvek ovocím, jahodami, čučoriedkami, jablkami a pod.

Suroviny

  • 2 hrnčeky bezlepkovej ovsenej múky
  • ½ hrnčeka ryžového mlieka
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • 3 PL kokosového oleja, roztopeného
  • 1 PL čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 PL nemletého maku
  • ½ PL strúhanej citrónovej kôry
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL kypriaceho prášku
  • štipka mletej vanilky
  • štipka soli
  • mrazené / čerstvé maliny

Príprava

  1. Rúru predhrejeme na 180°C. Plech na muffiny vysteľte papierovými kapsulami (ja používam silikónové formičky, pretože do nich kapsuly nepotrebujem a ani ich netreba vymazať - #zerowaste).
  2. V kuchynskom robote Magimix zmiešame suché ingrediencie: múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, vanilku, soľ. Pridáme trstinový cukor, kokosový olej, rastlinné mlieko, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a mak. Miešame do hladka. Ak cesto nie je dostatočne „tekuté“, pridáme ešte trochu ryžového mlieka.
  3. Cesto pridáme do formičiek / foriem na muffiny. Na vrch muffinov natlačíme maliny.
  4. Pečieme asi 25 minút (urobte skúšku ihlou, aby ste sa uistili, že muffiny sú dobre upečené.)

Poznámka

Rastlinné mlieko môže byť mandľové, sójové alebo kokosové. Všetky sú bez lepku.

Prajem Vám príjemné pečenie!

|