Suroviny:
0,5 kg morčacích pŕs nakrájaných na tenké a dlhé pásiky
2 PL marhuľového lekváru
2 PL kečupu
1 čl soli
1 čl mletého čierneho korenia
Čili podľa chuti
1PL oleja
100 g sterilizovanej fazule
200 g sterilizovanej kukurice
½ fľaše zavareného leča
Petržlenová vňať

Postup:

  1. Najskôr si rozohrejeme olej vo woku a vložíme doň nakrájané mäso. 5 minút ho pečieme pod pokrievkou s uzavretým ventilom na maximálnom stupni.
  2. Potom mäso osolíme a okoreníme a pečieme ďalších 5 minút bez pokrievky, až kým za neodparí šťava.
  3. Pridáme lekvár a mäso pečieme až do skaramelizovania. Postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie: kečup, lečo, fazuľu, kukuricu a čili. Aby sa nám chute spojili, varíme ešte pod pokrievkou 5 minút.
  4. Azu pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujeme s hranolkami alebo ryžou.