My sme si pripravili cesto z bezlepkových prísad, ale samozrejme môžete použiť akúkoľvek múku.

Budete potrebovať:

2 vajíčka, 1 hrnček cukru, 1 PL masla, 1 hrnček bieleho jogurtu, 2 hrnčeky múky ( my sme použili bezlepkové, 1 hrnček ryžovej zmiešanej s trochou cícerovej a 1 hrnček kukuričnej)

1 kypriaci prášok, ½ hrnčeka hrozienok, 1 PL kakaa, práškový cukor

Postup:

Najskôr v Ronicu pomocou noža vyšľaháme vajíčka s cukrom, potom postupne pridávame maslo, jogurt, múku a kypriaci prášok. Do stredu rajnice vložíme pohár, ktorý sme zvonka potreli maslom. Nádobu nemastíme ani nemúčime. 

Nalejeme do nej ¾ cesta, ktoré posypeme namočenými a scedenými hrozienkami. Do zvyšného cesta pridáme kakao a dobre premiešame. Potom ho tiež pridáme do nádoby. (Samozrejme ak nemáte takúto špeciálnu nádobu, môžete použiť klasickú bábovkovú formu a bábovku piecť v rúre.) Bábovku pečieme pod pokrievkou s otvoreným ventilom na najslabšom stupni cca.40 minút. Občas môžeme utrieť paru z pokrievky suchou utierkou. Po upečení bábovku jednoducho vyklopíme, odoberieme pohár a bábovku otočíme späť. Poprášime cukrom a ihneď podávame.

Dobrú chuť !