Aj Vás občas osloví myšlienka: Čo tak začať piecť doma chleba? Ale ak pomyslíte na to, že je to pre Vás zatiaľ niečo nepoznané, zľaknete sa a okamžite vypúšťate z hlavy túto myšlienku. Čo by ste povedali na to, ak Vám garantujeme, že vďaka našim pomocníkom to zvládne skutočne KAŽDÝ? Veru tak! Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne zariadenia. Potrebujete takých kvalitných pomocníkov, ktorých využijete v kuchyni maximálne všestranne a nielen na pár úkonov. Pozrite si náš video recept a vyberte si tých pravých pomocníkov na našom e-shope. 

Ako recept Vám prinášame ten najjednoduchší, ktorý určite zvládnete!

Suroviny: 250g hladkej múky, 250g žitnej chlebovej múky, 1 PL soli ( môže byť aj menej), 1 droždie ( môže byť aj sušené), 1/2 PL cukru, 100 ml olivového oleja, 300 ml vlažnej vody

Postup: Pomocou noža vymiesime v kuchynskom robote Ronic cesto. Najskôr vložíme len suché ingrediencie, ktoré na 1.rýchlosti premiešame a potom postupne pridávame cez otvor na veku olej a vodu. Miesime max. 30 sekúnd. Akonáhle sa cesto spojilo, máme ho hotové. Stačí ho vybrať z mixéra pomúčenou rukou na pomúčenú dosku a vytvarovať z neho bochník, ktorý odložíme prikrytý na teplé miesto na cca.1 hod. , aby mohol vykysnúť. Vtedy je správne vykysnutý, keď jeho objem narástol na 2- násobok. Potom ho rozpolíme a z každej časti vyhotovíme opäť bochník, ktorý už vložíme do formy na ďalšiu 1/2 hodinu kysnúť. Teraz ho už môžeme narezať, potrieť vodou a posypať semienkami. Vykysnutý bochník potom pečieme v kastróly prikrytom pokrievkou. Počas pečenia ho občas potierame vodou (3-4 krát). Pečieme na 180-200°C po dobu cca.60 minút. Po upečení chlebík položíme na mriežku, potrieme ešte raz vodou a necháme vychladnúť.