Najjednoduchšie bezlepkové cesto

Samozrejme môžete ho pripraviť aj z klasickej múky. Ideálna pochúťka pre návštevu k vínku. Viete si ju pripraviť aj s inými plnkami. My sme si teraz zvolili bryndzu a pažítku, nakoľko je to momentálne na jar aktuálne. V tomto videu Vám chceme opäť ukázať, ako jednoducho dokážete piecť bez rúry v titánovom riade. Ak Vás fascinuje tento štýl pečenia, tak sa prihláste na odber ďalších video receptov, ktoré Vám pravidelne pripravujeme a zverejňujeme na našom YouTube kanály. Bude nás tešiť, ak sa stanete naším fanúšikom!

K receptu budete potrebovať: 1 kelímok bánoveckej nátierky, 1 a 1/2 kelímka múky, 1/2 ČL soli, 1 bryndza, zväzok pažítky, 1 žĺtok, olej, rasca celá

Postup: V Ronicu si vymiesime cesto z nátierky, múky a soli. Trvá to cca.30-40 sekúnd na 1. rýchlosti za pomoci noža. Akonáhle sa nám cesto v kuchynskom robote Ronic scelí, je hotové a odložíme si ho do chladničky na pol hodinku. Potom si cesto vyvaľkáme a zopár krát poprekladáme. Polovicu vyvaľkaného cesta posypeme bryndzou a nakrájanou pažítkou. Druhú polovicu cesta preložíme na tú posypanú a okraje prstami popritláčame, aby plnka nevytiekla. Nakrájame a poukladáme do rozohriateho a jemne olejom vytretého titánového kastróla. Vrch každého plneného vankúšika potrieme žĺtkom a posypeme rascou, prípadne soľou, ak sa nám ešte žiada. Pečieme ich pod pokrievkou s uzatvoreným ventilom cca. 10 minút z jednej strany a 7 minút z druhej strany. Pečieme na polovičnom plameni. Podávame ešte teplé! Ak nemáte špeciálne titánové riady, tak pečte v rúre na 200°C cca.15 minút. 

RIEŠENIA SÚ VŽDY V JEDNODUCHOSTI!