Už máte dosť ustavične tých istých príloh? Prinášame Vám niečo nové a úžasnej chuti. V príprave Vám náramne pomôže kuchynský robot Ronic, aby ste s varením boli raz-dva hotoví.

Suroviny:
1 PL masla
1 PL pretlačeného cesnaku
1 PL múky
1 hrnček teplého mlieka
1 ČL soli
½ hrnčeka rozmixovanej surovej tekvicovej dužiny ( do konzistencie pyré)
1 hrnček nastrúhaného syra cheddar
3-4 väčšie zemiaky naplátkované na tenšie plátky 
Na dochutenie: soľ, čierne mleté korenie, muškátový orech

Postup:
1. Ideálny je nepriľnavý plech, ktorý jemne potrite maslom a vyhrejte rúru na 180°C.
2. Zatiaľ si nechajte v stredne veľkom kastróly roztopiť maslo a pridajte doň v kuchynskom robote Ronic nakrájaný cesnak. Miešajte, kým nezačne rozvoniavať cca.1-2 minútky.
3. Potom pridajme múku, mlieko, koreniny a miešajte na nižšej teplote, až kým hmota nezhustne.
4. Odoberte zo sporáka a primiešajte pyré z tekvice, ktoré ste si nožmi v kuchynskom robote Ronic rozmixovali.
5. Polovicu naplátkovaných zemiakov ( tenkým plátkovačom) poukladajte do pripraveného plechu a potrime ich polovicou tekvicovej zmesi, ktorú posypte polkou nastrúhaného syra ( nastrúhaný parmezánovačom). A tento postup opakujme ešte raz.
6. V predhriatej rúre pečte do mäkka, kým sa vám neodparí voda a kým sa povrch nezapečie do zlatohneda. Ak by sa vám povrch rýchlejšie piekol, tak ho môžeme na chvíľu prikryť alobalom.
7. Pečieme cca.1 hodinu pri 180-200°C. 


Ja som tento recept použila ako prílohu k pácovanej pečenej krkovičke s čerstvou čalamádou. 
Určite vyskúšajte!!!!

|