Suroviny

Na základ:

- 70 g ovsených vločiek

- 30 g kokosovej múčky

- 4 PL (extra panenského) kokosového oleja, izbovej teploty

- 3 PL javorového sirupu

- 1/4 čajovej lyžičky mletej vanilky

Na krém:

- 140 g domácej nutely ( ktorá obsahuje iba lieskové orechy, kakao a kokosový cukor)

- 3 PL (extra panenského) kokosového oleja, rozpustený

- slané pistácie (voliteľné)

- goji bobule (voliteľné) môžeme použiť aj čerstvé maliny

Postup:

Suroviny na základ vložíme do robota Magimix 3200XL a rozdrvíme na drobenku pomocou veľkého noža. Cesto vysypeme do formy vystlanej papierom na pečenie (22x12 cm) a dobre ho postláčame vo forme. Odložíme do chladničky. V miske zmiešame domácu nutelu s rozpusteným kokosovým olejom. Ak ju neposypete osolenými pistáciami, môžete do krému pridať štipku soli. Krém pomocou lyžičky preložíme do formy na vrch cesta. Posypeme nasekanými pistáciami a bobuľami goji. Vložíme do mrazničky. Pred konzumáciou vyberieme z mrazničky, necháme 10 minút odstáť a potom nakrájame.

Tip: Nutelu si pripravte takto: lieskovce, kakao a kokosový cukor nasypte do kuchynského robota Magimix3200XL a pomocou veľkého noža miešajte, až kým sa nevytvorí maslo. Aj z tohto videa sa môžete inšpirovať https://youtu.be/iZjd-RdnpMc

|