SUROVINY pre 3-4 osoby:

- 360 g tofu, nakrájaného na kocky

- 300 g pohánkových alebo ryžových cestovín

- 200 ml kokosovej smotany

- 150 g fialovej kapusty, nakrájanej na plátky

- 1 mrkva, nakrájaná na prúžky

- 1 menšia cibuľa

- 3 strúčiky cesnaku, nasekané

- 3 PL sójovej omáčky tamari (bez lepku)

- 2 PL sezamového oleja

- 1 PL červenej curry pasty

- čerstvá petržlenová vňať alebo koriander

POSTUP:

  1. Nalejme do horúceho woku / panvice Swiss Titan 1 PL sezamového oleja. A opečme na ňom kocky tofu.
  2. Keď sa mierne začervenajú, pridajme 1 strúčik nasekaného cesnaku a 1 lyžicu sójovej omáčky. A všetko spolu orestujme cca. 5 minút, potom ich vyberme z woku a odložme bokom.
  3. Nalejme opäť 1 PL sezamového oleja do woku, pridajte nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky nasekaného cesnaku.
  4. V druhom hrnci dajme vrieť vodu na cestoviny.
  5. K cibuli pridajme fialovú kapustu a mrkvu a smažme ich za stáleho miešania 4 - 5 minút.
  6. Medzitým si v miske zmiešame kokosovú smotanu s curry pastou a 2 lyžicami sójovej omáčky a v hrnci uvaríme cesto podľa pokynov na obale.
  7. K zelenine pridáme uvarené, scedené cestoviny a smotanovú curry omáčku. Premiešame, povaríme ďalších 4 - 5 minút a podávame s opečeným tofu a petržlenovou vňaťou.