OPEKANÉ CESTOVINY S CURRY ZELENINOU

SUROVINY pre 3-4 osoby:
- 360 g tofu, nakrájaného na kocky
- 300 g pohánkových alebo ryžových cestovín
- 200 ml kokosovej smotany
- 150 g fialovej kapusty, nakrájanej na plátky
- 1 mrkva, nakrájaná na prúžky
- 1 menšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 PL sójovej omáčky tamari (bez lepku)
- 2 PL sezamového oleja
- 1 PL červenej curry pasty
- čerstvá petržlenová vňať alebo koriander
POSTUP:
- Nalejme do horúceho woku / panvice Swiss Titan 1 PL sezamového oleja. A opečme na ňom kocky tofu.
- Keď sa mierne začervenajú, pridajme 1 strúčik nasekaného cesnaku a 1 lyžicu sójovej omáčky. A všetko spolu orestujme cca. 5 minút, potom ich vyberme z woku a odložme bokom.
- Nalejme opäť 1 PL sezamového oleja do woku, pridajte nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky nasekaného cesnaku.
- V druhom hrnci dajme vrieť vodu na cestoviny.
- K cibuli pridajme fialovú kapustu a mrkvu a smažme ich za stáleho miešania 4 - 5 minút.
- Medzitým si v miske zmiešame kokosovú smotanu s curry pastou a 2 lyžicami sójovej omáčky a v hrnci uvaríme cesto podľa pokynov na obale.
- K zelenine pridáme uvarené, scedené cestoviny a smotanovú curry omáčku. Premiešame, povaríme ďalších 4 - 5 minút a podávame s opečeným tofu a petržlenovou vňaťou.