Opekané soba ( pohánkové) cestoviny so zeleninou
Potrebné suroviny pre 4 porcie:
- 3 mrkvy, nakrájané na pásiky
- 1 paprika, nakrájaná na prúžky
- 1/4 kapusty, nakrájanej na prúžky
- 1 menšia cibuľa, nakrájaná na plátky
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 400 g soba (pohánkových) alebo ryžových rezancov
- 360 g tofu, nakrájaného na kocky
- 3 PL opekaného sezamového oleja
- 3 PL tahini
- 2 PL tamari (bezlepková sójová omáčka)
- šťava z 1/2 citróna
- voda
- ( kokosový olej, voliteľné)
- soľ
Omáčku si pripravme v miske zmiešaním: tamarinu, tahini, sezamového oleja, citrónovej šťavy a vody. Odložme bokom.
Nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, papriku a kapustu vložme do vyhriateho woku Swiss Titan. Smažme na silnom ohni za občasného miešania 4-5 minút.
Nahrejme si panvicu Swiss Titan a opečme na nej osolené kocky tofu. Pečeme ich až do chrumkava.
Medzitým uvaríme rezance soba podľa návodu na obale a scedíme ich. Akonáhle sa zelenina pekne opiekla, pridajme uvarené rezance. Potom ich zalejme omáčkou. Dobre premiešame a restujeme ešte 1 minútu. Podávame ich s opečenými kockami tofu, posypané čili vločkami.