Potrebné suroviny pre 4 porcie:

- 3 mrkvy, nakrájané na pásiky

- 1 paprika, nakrájaná na prúžky

- 1/4 kapusty, nakrájanej na prúžky

- 1 menšia cibuľa, nakrájaná na plátky

- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané

- 400 g soba (pohánkových) alebo ryžových rezancov

- 360 g tofu, nakrájaného na kocky

- 3 PL opekaného sezamového oleja

- 3 PL tahini

- 2 PL tamari (bezlepková sójová omáčka)

- šťava z 1/2 citróna

- voda

- ( kokosový olej, voliteľné)

- soľ

Omáčku si pripravme v miske zmiešaním: tamarinu, tahini, sezamového oleja, citrónovej šťavy a vody. Odložme bokom.

Nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, papriku a kapustu vložme do vyhriateho woku Swiss Titan. Smažme na silnom ohni za občasného miešania 4-5 minút.

Nahrejme si panvicu Swiss Titan a opečme na nej osolené kocky tofu. Pečeme ich až do chrumkava.

Medzitým uvaríme rezance soba podľa návodu na obale a scedíme ich. Akonáhle sa zelenina pekne opiekla, pridajme uvarené rezance. Potom ich zalejme omáčkou. Dobre premiešame a restujeme ešte 1 minútu. Podávame ich s opečenými kockami tofu, posypané čili vločkami.

|