Náš kuchynský robot Ronic Vám akékoľvek cesto dokonale spracuje, takže výsledný efekt bude 100%-ný. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý bude určite chutiť. Ovocie či zeleninu môžete použiť vždy sezónne. Nebojte sa experimentovať!

Suroviny: 2 šálky múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1/2 šálky oleja, 1/2 šálky mlieka, 3 vajíčka, 1 kypriaci prášok, sezónne ovocie, zelenina, na dochutenie ovocia cukor, vanilka, škorica

Postup: Pomocou šľahacieho zvonu vyšľahajte vajíčka s cukrom, potom postupne pridávajte múku, mlieko, olej, kypriaci prášok. My sme použili bezlepkové múky ( zmes ryžovej, cícerovej a kukuričnej múky). Ak by ste chceli použiť aj maslo, tak namiesto šľahacieho zvonu pracujte s nožom. Ingrediencie pridávajte postupne, aby bolo cesto krémové. Polovicu cesta vylejte do suchej zvýšenej titánovej  panvice alebo kastróla. Druhú polovicu do druhej nádoby. Priamo v nádobe primiešajte do cesta namleté orechy v Ronicu a na koniec cesto zahlaďte. Na vrch cesta poukladajte vykôstkované a ochutené slivky cukrom, vanilkou a škoricou, prípadne medom. Ukladajte ich tesne vedľa seba. Nepresladzujte príliš, radšej použite sladšiu odrodu sliviek. Koláč tak bude zdravší. Pečte na sporáku na najnižšom stupni a najmenšej platničke pod pokrievkou s otvoreným ventilom. Dĺžka pečenia závisí aj od množstva ovocia, ktoré cesto zvlhčuje. Každopádne prvých 20 minút pokrievku nenadvihujte. Až potom utrite z nej paru. Ak sa Vám začne cesto oddelovať od nádoby a po vpichnutí vidličky na vidličke nezostane cesto, je koláč hotový. Zľahka ho len vyklopte z titánovej panvice a otočte ovocím nahor. Podávať ho môžete aj teplý. Ak nemáte špeciálne titánové riady, tak pečte v rúre pri 200°C cca. 30-40 minút na plechu vystlanom papierom na pečenie.