Čoraz menej ľudí zavára, pretože buď nemá na to čas, alebo nevie ako na to, prípadne sa spolieha na obchod, kde si ho vie zadovážiť. Avšak jedna vec je istá. Do domácich pretlakov nedávame žiadne konzervanty!
Teraz by som vám rada ukázala, ako nám náš kuchynský robot Magimix dokáže uľahčiť prácu aj pri takýchto úkonoch. 
Prečo je dobré do pretlaku použiť aj šupky z paradajok? V šupkách nájdeme najviac antioxidantov, ktorých zbaviť sa by bol hriech. Náš kuchynský robot vám 100%-ne rozmixuje aj šupky, získate krásnu hladkú zmes.  Ak by niekomu prekážali jadierka, tak pred fľaškovaním jednoducho pretlak scedí cez sitko.
Je vedecky podložené, že ľudia konzumujúci dostatok paradajok sa tešia lepšiemu zdraviu. Tak neváhajte a zavárajte. A potom si doma varte kvalitné paradajkové jedlá.
Vo videu sme síce použili len 2 kg paradajok, ale na množstve vôbec nezáleží. 10 kg máte rozmixovaných za 10 minút a cca. 30 minút varíte. To  je všetko.

Potrebujete:
Na 2 kg paradajok
1 čl soli
2 čl cukru
Môžete pretlak dochutiť aj bylinkami ( ja to mám radšej až počas varenia z pretlaku).
2 ks 7 dcl zaváraninových fliaš

Postup:
Paradajky dôkladne umyte a rozštvrťte. Počas krájania vyrežte všetky chyby a konce.
Do veľkej misy kuchynského robota Magimix vložte veľký nôž a blender mix. Nasypte polovicu paradajok, privrite vekom a mixujte cca. 1 minútu. Rozmixovanú zmes nalejte do hrnca a postup zopakujte so zvyšnými paradajkami. Naraz mixujte 1 – 11/2 kg paradajok. Čo znamená, že ak budete pracovať s 10 kg paradajok, budete ich mať namixované za neskutočných 10 minút.
Potom zmes v hrnci priveďte do varu. Na začiatku buďte v blízkosti hrnca, nakoľko bude pretlak veľmi peniť. V tom prípade trocha znížte príkon a zmes premiešajte. Ak budete variť pretlak v našich špeciálnych nádobách, nemusíte ho ustavične miešať. Iba vtedy, ak by veľmi penil. Pretlak počas varenia ochutíme soľou a cukrom, ktorý zvýrazní jeho krásnu červenú farbu. Varíme až do stavu, keď už nebude peniť. Je to cca. 20-30 minút. Medzitým si na panvici vysterilizujeme umyté fľaše a vrchnáky. A hotový pretlak nalievame do horúcich fliaš, ktoré uzavrieme, prevrátime na vrch a vložíme do teplého zábalu ( medzi periny) aspoň na 1 deň, kých vychladnú.

Riešenia hľadajte v jednoduchosti!