Pavlova roláda
Ak existuje dokonalý dezert, tak tento medzi ne určite patrí! Neodolateľný, sladký, k nedeľnej kávičke, odpadnete! Uložte si tento recept a rozhodne ho vyskúšajte.
SUROVINY:
Na roládu:
- 120 g bielka
- 230 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL kukuričného škrobu
- (dobrovoľné) mandle plátky
Plnka:
- 250 g smotany 33 %
- 250 g mascarpone
- 30 g práškového cukru
POSTUP:
- Bielka vyšľaháme v kuchynskom robote Magimix na tuhý sneh so štipkou soli. Pridáme cukor a miešame, kým hmota nebude pevnejšia. Potom pridáme citrónovú šťavu a škrob - zmixujte (krátko) alebo premiešajte varechou.
- Vyšľahaný sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme mandľovými plátkami. (Keď nanesiete na tenko, bude menší a opačne.)
- Pečieme na 160 stupňoch 25-30 min.
- Zatiaľ si vyšľaháme smotanu do tuha, pridáme mascarpone a cukor, zmiešame (ale nepremiešajte! Stačí len chvíľočka.) odložíme.
- Upečený korpus vyberieme z rúry, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí korpus natrieme mascarpone plnkou, dáme tri rady ovocia a opatrne zrolujeme (video)
- Potom zrolovanú roládu obalíme do papiera a dáme na noc do chladničky.
- Podávame s horúcim ovocím.
💬Kľudne použite namiesto práškového kryštálový cukor. Miešajte kým sa cukor nestratí a pokračujte v recepte.