Ak existuje dokonalý dezert, tak tento medzi ne určite patrí! Neodolateľný, sladký, k nedeľnej kávičke, odpadnete! Uložte si tento recept a rozhodne ho vyskúšajte.

SUROVINY:

Na roládu:

  • 120 g bielka
  • 230 g práškového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL kukuričného škrobu
  • (dobrovoľné) mandle plátky

Plnka:

  • 250 g smotany 33 %
  • 250 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru

POSTUP:

  1. Bielka vyšľaháme v kuchynskom robote Magimix na tuhý sneh so štipkou soli. Pridáme cukor a miešame, kým hmota nebude pevnejšia. Potom pridáme citrónovú šťavu a škrob - zmixujte (krátko) alebo premiešajte varechou.
  2. Vyšľahaný sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme mandľovými plátkami. (Keď nanesiete na tenko, bude menší a opačne.)
  3. Pečieme na 160 stupňoch 25-30 min.
  4. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu do tuha, pridáme mascarpone a cukor, zmiešame (ale nepremiešajte! Stačí len chvíľočka.) odložíme.
  5. Upečený korpus vyberieme z rúry, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
  6. Po vychladnutí korpus natrieme mascarpone plnkou, dáme tri rady ovocia a opatrne zrolujeme (video)
  7. Potom zrolovanú roládu obalíme do papiera a dáme na noc do chladničky.
  8. Podávame s horúcim ovocím.

    💬Kľudne použite namiesto práškového kryštálový cukor. Miešajte kým sa cukor nestratí a pokračujte v recepte.