V domácnosti sa kvalitní pomocníci zídu vždy. Tak je tomu aj pri našom ďalšom recepte. Pozrite sa, koľko času dokážeme ušetriť, ak máme poruke tých správnych pomocníkov! Je to kuchynský robot Ronic a titánový kastról. Pečený šalát je skvelý ako na ľahký obed či večeru počas horúcich dní.

Potrebujeme: 2 väčšie zemiaky, 1 kápia paprika, ½ cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 kelímok bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, olej

Postup: Najskôr si v Ronicu nakrájame zemiaky, papriku a cibuľu na plátky. Potom ich nasypeme na horúci kastról. Osolíme, okoreníme, polejeme olejom a pečieme pod pokrievkou v titánovom kastróle s uzavretým ventilom na maximume cca.12-15 minút. Vďaka titánovému kastrólu ušetríme množstvo času a energie, nakoľko nepečieme zemiaky v rúre 40 minút, ale iba 12 minút na platničke. A to je obrovský rozdiel! Počas pečenia 2 krát zamiešame a pootáčame zemiaky. Kým sa nám zelenina pečie, zatiaľ si nasekáme petržlenovú vňať pomocou Ronicu, pretože nám ju naseká krásne nadrobnučko. Keď je zelenina upečená do chrumkava, preložíme ju do misy, v ktorej ju ešte dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a premiešame nasekaným petržlenom a jogurtom, prípadne smotanou. Ak nemáte tieto špeciálne riady, tak pečte zemiaky v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C cca.40 minút. Podávať môžeme samostatne ako ľahký obed, či večeru alebo vynikajúco chutí aj s pečeným.

Dobrú chuť!