Kto by nemal rád pizzu? Všetci máme svoju obľúbenú, ktorú si odteraz môžete pripraviť aj Vy sami doma. Je to také jednoduché vďaka Ronicu. Vyskúšajte a dajte nám spätnú väzbu, ako sa Vám podarila :)

Suroviny na cesto: 150 g múky ( môže byť aj bezlepková),1 ČL instantného droždia, 1 ČL cukru, 1 ČL soli, 120 ml teplej vody, 1 PL oleja

Postup: V kuchynskom robote Ronic si najskôr vymiesime cesto na pizzu. Použijeme k tomu nôž. Najskôr pridáme suché ingrediencie, ku ktorým potom postupne prilievame cez otvor na veku tekuté. Pracujeme pri rýchlosti 1. Akonáhle sa nám cesto scelí, je hotové. Ak sme neminuli všetku vodu, resp. sa nám žiada pridať viac vody, tak to akceptujme, pretože každá múka je trochu iná.

Cesto dáme vykysnúť na cca.1 hodinu na teplé miesto. Potom ho na podložke potretej olejom rukami vytvarujeme na potrebnú veľkosť ( 24 cm). Dávajme pozor, aby stred cesta nebol tenký. Preto úkon nerobme v rukách, ale na podložke. Rozohrejme si jemne vymastenú titánovú panvicu a vložme do nej cesto, ktoré pečieme pod pokrievkou s uzatvoreným ventilom cca.5 minút na polovičnom stupni. Potom cesto otočíme, znížime teplotu na minimum a na upečenú stranu poukladáme suroviny podľa vlastnej chuti a fantázie. Ak chcete použiť slaninu, tak ju odporúčame najskôr upiecť a tak ju položiť na cesto. Po obložení cesta opäť prikryjeme pokrievkou s uzavretým ventilom a pečieme ďalej na polovičnom stupni ďalších 10-12 minút. Ak sa syr roztopil na povrchu, pizza je hotová! Ak chcete piecť pizzu klasicky v rúre, tak na surové cesto poukladajte oblohu a pizzu vložte do predhriatej rúry a pečte pri 200°C cca.15-20 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

RIEŠENIA SÚ VŽDY V JEDNODUCHOSTI