Je to typické letné jedlo, ktoré si mnohí pripravujeme v sezóne čerstvých paprík. Každý z nás má určite svoj osvedčený recept. My vám prinášame takú alternatívu, ktorá je veľmi rýchla a jednoduchá. Vďaka tlakovému hrncu máte papriky uvarené za 20 minút, papriky sa vám nerozvaria a vďaka nepriľnavému povrchu tlakového hrnca sa vám nič nepripáli ani neprilepí, takže nemusíte miešať. Recept sme doplnili čerstvými bylinkami, ktoré dodajú jedlu lahodnú príchuť a sú plné vitamínov a iných blahodárnych minerálov.

Potrebujeme na plnku:
650 g bravčového stehna
200-250 g ryže
1 cibuľa
1 ČL soli
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletého čierneho korenia
2 vajíčka

Ďalej potrebujeme:
12 ks paprík
4 PL cukru
2 PL soli
2 vetvičky ligurčeka
čerstvá bazalka
na zápražku: olej, múka ( v prípade bezlepkovej diéty použite kukuričnú alebo ryžovú múku), mletá červená paprika, 1,5 l domáceho paradajkového pretlaku

Postup:
Najskôr si namelieme mäso v kuchynskom robote Ronic. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme na pár minút do mrazničky, aby stuhlo. Potom si ho namelieme pomocou pracovného noža tak, že pomaly pridávame na rýchlosti. Potom do zmesi pridáme rozštvrtenú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, mletú červenú papriku a dve vajíčka. Ešte raz poriadne premiešame v kuchynskom robote.
Vydlabané papriky naplníme zmesou a vložíme ich do tlakového hrnca. Zalejeme takým množstvom vody, aby boli papriky zakryté. Ochutíme soľou a ligurčekom. Uzavrieme hrniec a ventil nastavíme do polohy II. Počkáme, kým sa nám nerozsvieti červená kontrolka a nezačne vyfukovať para. Potom znížime sporák na minimum a varíme 20 minút. Počas varenia si pripravíme zápražku, ktorú rovno zalejeme pretlakom.
Po 20-tich minútach začneme opatrne vypúšťať paru ventilom tlakového hrnca a počkáme, kým nezhasne červená kontrolka. Odoberieme pokrievku a prilejeme zápražku s pretlakom. Necháme opäť zovrieť, dochutíme cukrom, prípadne soľou a pridáme lístky čerstvej bazalky.
Dobrú chuť!