Už ste presýtení po sviatočnom menu mäsom a potrebovali by ste radšej niečo ľahšie? Vyskúšajte náš recept. U nás sa osvedčil a chutil každému. Ak ho budete robiť v lete z čerstvej papriky, tak určite skráťte dobu pečenia! Je to ďalší taký recept, ktorý sa Vám oplatí radšej pripraviť na sporáku, ako v rúre.

Suroviny na plnku: 1 cibuľa 1 cuketa, 150 g šampiónov, ½ hrnčeka ryže, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, bazalka, šalvia

Suroviny k syrovej posýpke: 200 g balkánskeho syra, 100 g parmezánu, čerstvé bylinky( petržlenová vňať, pažítka, oregáno)

3-4 veľké papriky, olej

 

Postup: V kuchynskom robote Ronic si najskôr nakrájame všetky suroviny potrebné do plnky. Potom si na titánovej panvičke rozohrejeme trocha oleja a opečieme cibuľu, na ktorú potom nasypeme hríby. Osolíme, okoreníme a 2-3 minúty pečieme pod pokrievkou s uzavretým ventilom. Potom pridáme cuketu a dochutíme majoránkou, šalviou a bazalkou. Opäť necháme trocha pod pokrievkou opražiť. Potom pridáme umytú ryžu, ktorú zalejeme ¾ šálkou vody a varíme pod pokrievkou na najslabšom stupni 5-8 minút. Po uvarení dochutíme soľou, prípadne korením. V miske si zmiešame rozdrvený balkánsky syr s parmezánom a nasekanými čerstvými bylinkami. Pripravíme si aj papriky, ktoré prekrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Naplníme ich uvarenou zmesou a posypeme syrovou zmesou. Rozohrejeme trocha oleja v hranatom titánovom kastróly a poukladáme doň naplnené papriky. Podlejeme trochou vody a pečieme pod pokrievkou na polovičnom stupni 25-30 minút, resp. do upečenia paprík. Ak nemáte takýto špeciálny kastról, tak ich upečte v rúre na 200°C cca.40 minút.

Dobrú chuť !