Je to jeden z najjednoduchších receptov na bezlepkové palacinky, ktoré chutia nielen celiatikom. Je dobré, ak si občas aj „neceliatici“ vsunú do jedálnička iný druh múky, než ako je pšeničná. Určite vyskúšajte tieto palacinky. Som presvedčená, že aj vám budú chutiť rovnako ako nám.

Na 8 palaciniek potrebujete: 100g pohánkovej múky, 1 vajce, 2,5-3 dcl mlieka ( ja som použila mandľové, ale samozrejme môžete použiť akékoľvek), Olej na vymastenie panvice, Štipka soli, Domáca nutela, 1 banán

Postup: V kuchynskom robote Ronic si pripravíme cesto pomocou noža. Najskôr nasypeme do misy múku, pridáme soľ, vajíčko a začneme miešať. Postupne pridávame aj mlieko. Najskôr iba 2,5 dcl. Cesto necháme 20-30 minút odpočívať a potom ho skontrolujeme. Ak sa nám zdá byť cesto husté, tak ho ešte zriedime pridaním mlieka. Panvicu Swiss Titan si rozohrejeme, nalejeme na ňu trocha oleja a pomocou naberačky nalejeme cesto v tenkej vrstve na panvicu. Pečieme z oboch strán do zlatista. Je skvelé, že na našich špeciálnych panviciach sa vám ani jedna palacinka neprilepí. Ani tá prvá! Palacinky si plníte podľa vlastnej fantázie. My sme použili nutelu z predošlého video receptu https://youtu.be/iZjd-RdnpMc a doplnili sme ju banánom nakrájaným na tenké krúžky.

Mňam!!!