SUROVINY pre 2-3 osoby:

- 500 g ružičkového kelu

- 3 strúčiky cesnaku, nasekané

- šťava z 1 pomaranča

- soľ

- voda

- 300 g údeného tofu nakrájaného na kocky

- 3 strúčiky cesnaku, nasekané

- soľ

- 1 hrnček jazmínovej ryže

- soľ

- voda

POSTUP:

  1. Nahrejme si wok alebo panvicu Swiss Titan, pridajme ružičkový kel a opečme ho cca 8 minút. Potom pridajme cesnak a ďalej spolu opekajme ešte cca 2 minúty.
  2. Opečenú zeleninu osoľme, podlejme trochou vody, prikryme pokrievkou a varme na miernom plameni, až kým ružičkový kel nezmäkne. Potom pridajme pomarančovú šťavu a bez pokrievky opekajme ďalšie 3 - 4 minúty.
  3. Medzitým si uvarme jazmínovú ryžu v rajnici Swiss Titan, (ryžu zalejme 2 hrnčekmi osolenej vody).
  4. Na tofu tiež rozohrejme panvicu Swiss Titan, pridajte nakrájané tofu a opečme ho. Občas premiešajme, aby sa kocky zo všetkých strán opiekli do červena. Keď je takmer hotové, pridajme cesnak, soľ a ešte trocha opekajme.
  5. Podávajme ružičkový kel s tofu a ryžou.