Pomarančový ružičkový kel s opraženým cesnakovým tofu
SUROVINY pre 2-3 osoby:
- 500 g ružičkového kelu
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- šťava z 1 pomaranča
- soľ
- voda
- 300 g údeného tofu nakrájaného na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- soľ
- 1 hrnček jazmínovej ryže
- soľ
- voda
POSTUP:
- Nahrejme si wok alebo panvicu Swiss Titan, pridajme ružičkový kel a opečme ho cca 8 minút. Potom pridajme cesnak a ďalej spolu opekajme ešte cca 2 minúty.
- Opečenú zeleninu osoľme, podlejme trochou vody, prikryme pokrievkou a varme na miernom plameni, až kým ružičkový kel nezmäkne. Potom pridajme pomarančovú šťavu a bez pokrievky opekajme ďalšie 3 - 4 minúty.
- Medzitým si uvarme jazmínovú ryžu v rajnici Swiss Titan, (ryžu zalejme 2 hrnčekmi osolenej vody).
- Na tofu tiež rozohrejme panvicu Swiss Titan, pridajte nakrájané tofu a opečme ho. Občas premiešajme, aby sa kocky zo všetkých strán opiekli do červena. Keď je takmer hotové, pridajme cesnak, soľ a ešte trocha opekajme.
- Podávajme ružičkový kel s tofu a ryžou.