Pórovo cícerový krém
Rýchla, božská, vegánska nátierka. Sľubujem, že bude dokonalou kombináciou s bagetami, chlebíkmi, rohlíkmi či zeleninou.
SUROVINY:
- 250 gramov uvareného cíceru
- 1 polovica póru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 veľký zväzok petržlenu
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica cibuľového granulátu
- Soľ a korenie podľa chuti
PRÍPRAVA:
- Teraz budeme potrebovať zelenšiu polovicu póru, teda vrchnú časť. Nakrájajme ho na krúžky a začnime dusiť a po 5 minútach pridajme k nemu pretlačený cesnak.
- Cícer vložíme do kuchynského robota Magimix, pridáme pór a ostatné koreniny a olej. Vypracujeme na homogénnu konzistenciu. Vložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- Namiesto masla/margarínu si ho natierajte na chlieb, namáčajte si doň čerstvú zeleninu (mrkva, zeler, uhorky, paprika) a pridajte k nemu aj semienka (konopné, tekvicové, sezamové, ľanové, či vlašské orechy).
Dobrú chuť prajem!