Kukuričná sezóna je ešte v plnom prúde. Ak ešte chystáte grilovačku povedzme s mexickou tematikou, tak sa bude perfektne hodiť do vášho repertoáru, ale je tiež ideálna na ľahkú večeru, keď si naplníte tortillu samími dobrôtkami.

Suroviny pre 4 osoby:

- 4 šúľky kukurice

- 1 menší zväzok čerstvého koriandra, nakrájaný

- 1 fialová cibuľa, olúpaná, nakrájaná

- šťava z 2 limetiek

- soľ, čierne korenie

- extra panenský olivový olej

Príprava:

Panvicu Swiss Diamond zohrejte na strednom plameni a približne 8 minút pečte na nej kukuričné ​​klasy (obracajte ich, aby sa upiekli zo všetkých strán). Zalejte 1-2 dl vody, prikryte pokrievkou a varte 15 minút, kým nezmäknú. Nechajte ich vychladnúť a potom ostrým nožom nakrájajte zrná z klasov a vložte do misky. Pridajte koriander, červenú cibuľu, limetkovú šťavu a 1-2 lyžice olivového oleja. Dochuťte soľou a korením, dobre premiešajte a môžete podávať. Skvele chutí aj s tortilla čipsami!