Provensálske opekané zemiaky bez tuku
Tieto opekané zemiaky sme pripravili ako improvizáciu, nakoľko sme mali v Magimixe nakrájané zemiakové lupienky a hranolky. Avšak boli také chutné, že nám nedalo, aby sme tento recept nezverejnili. Možno práve Vás bude toto video inšpirovať.
Potrebujeme: nakrájané zemiaky, soľ, čierne mleté korenie, nasekaný cesnak, čilli, rozmarín, petržlenová vňať
Postup: Na suchý, predhriaty kastról Swiss Titan sme nasypali nakrájané zemiaky, ktoré sme osolili a okorenili. Prikryli pokrievkou a piekli 8 minút. Potom sme ich dochutili nasekaným cesnakom a rozmarínom, zamiešali a opäť prikryli pokrievkou na 5 minút. Potom sme ešte pridali čili a nasekanú petržlenovú vňať a dopiekli do chrumkava ešte 2 minúty. Boli skutočne famózne.
Oplatí sa vyskúšať!