Potrebujete skvelý tip na rýchly obed, či večeru? Pomocou Magimix aj tento recept zvládnete za pár minút. Ricotta je priam ideálna na rôzne omáčky na cestoviny, tento krát som si pripravila pre vás verziu s hráškom, cesnakom a bylinkami, na zriedenie omáčky vám stačí nechať si aspoň 1/2-1 hrnček vody z cestovín.

Na 500 g cestovín potrebujete:

  • 300 g balenie rozmrazeného hrášku 
  • 250 g ricotty 
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • ľubovoľne bylinky napr. pažítka a bazalka 
  • morská soľ

Postup:

1. Cestoviny uvarte v osolenej vode.

2. Pridajte pesto, ktoré ste si jednoducho vymiešali v Magimix. Podľa potreby dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

3. Ozdobte strúhaným parmezánom a lístkami bazalky.