Ryžové cestoviny so zeleninou
Potrebujeme pre 2-3 osoby:
- 350 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 200 g tofu nakrájaného na kocky
- 200 g ryžových cestovín
- 1 malý zväzok listov kelu kučeravého
- 1 cibuľa, nasekaná
- 3 nasekané strúčiky cesnaku
- 1 malý kúsok zázvoru, nasekaný
- 1/2 PL kokosového oleja
- 3 PL tamari / sójovej omáčky
- 2 PL opečeného sezamového oleja
- šťava z 1/2 citróna
Najskôr si pripravme zálievku zmiešaním sójovej omáčky, sezamového oleja a citrónovej šťavy v miske a dajme bokom. Vložme kokosový olej do wok / panvice Swiss Titan. Pridajme cibuľu a cesnak a smažme 1-2 minúty. Pridajme zázvor, hríby a kelové listy. Smažme na prudkom ohni 4 - 5 minút za občasného miešania. Keď sa voda z hríbov úplne odparí, pridajme tofu, aby sa pekne opieklo do zlata. Medzitým uvaríme ryžové cestoviny podľa pokynov na obale a zcedíme ich. Keď sa šampiňóny a kel opražia a zmäknú, pridajme uvarené cestoviny. Na koniec pridajme zálievku.