Suroviny pre 2-3 osoby:

- 1/2 PL kokosového oleja

- 150 g shimeji húb

- 2 mrkvy, nastrúhané

- 1 hrnček varených fazúľ

- 1 malá cibuľa, nasekaná

- 4 strúčiky cesnaku, nasekané

- malý kúsok zázvoru, ošúpaný, nasekaný

- 200 g ryžových cestovín

- 4 PL tamari (bezlepková sójová omáčka)

- 2 PL tahini

- 2 PL sezamového oleja

- šťava z 1/2 citróna

- trocha vody

Najskôr si pripravme v miske omáčku:
sójová omáčka, tahini, sezamový olej, citrónová šťava a voda. Zmiešajme a odložme ju bokom.

Rozohrejme kokosový olej na woku  Swiss Diamond. Opražme cibuľu, cesnak a zázvor 1-2 minúty. Pridajme huby shimeji. Smažme na prudkom ohni 4 - 5 minút za občasného miešania. Ďalej pridajme mrkvu a fazuľu, ktorú tiež opečme pár minút. Medzitým si uvarme cestoviny podľa pokynov na obale a sceďme ich. Akonáhle sú hríby a mrkva opečené a uvarené, pridajme uvarené cestoviny. Potom celú zmes zalejme omáčkou. Dobre premiešajme, orestujme ešte 1 minútu a môžeme podávať. Posypme čilli vločkami.

Tip: Namiesto shimeji húb môžete použiť aj šampióny. Namiesto fazule môžeme použiť ďalšie zdroje bielkovín: cícer, tofu alebo tempeh. Ja som ešte pridala aj zopár zvyšných lístkov kučeravého kelu. Ak máte doma, kľudne pridajte aj Vy nejaké čerstvé zelené listy (špenát, mangold), môžete nimi kľudne spestriť toto jedlo.

 

|