Škoricové jablkové čipsy
Suroviny:
- 4-5 ks jabĺk
- Mletá škorica
Rúru si predhrejme na 90°C. Na plech si položme papier na pečenie. Pomocou kuchynského robota Magimix si nakrájajme na rovnaké plátky jablká. Ku krájaniu použime 2 mm-ový plátkovač. Vďaka XL otvoru na kuchynskom robote, vieme jablká krájať v celosti. Po nakrájaní vyrežme vnútro plátok vykrajovačom na pagáče, aby sme odstránili jadierka a hrubšie časti okolo jadierok. Plátky poukladajme na plech a jemne ich posypme mletou škoricou. Vložme plech do rúry a plátky pečme cca. 4 hodiny. Ak chceme proces urýchliť, tak zvýšme teplotu na 100-110°C a pravideľne kontrolujme, aby sa plátky nezpálili. V polčase ich pootáčajme. Môžeme ich uchovať v uzavretých dózach cca.2 týždne. Ale do vtedy aj tak nevydržia :) .