Špagety z mrkvy s tekvicovou omáčkou
Doba prípravy: 40 minút
Prísady:
250 g tekvicového pyré (mrazené alebo čerstvé)
8 plátkov údenej šunky (prosciutto)
800 g mrkvy
150 ml smotany na šľahanie
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 PL olivového oleja
100 g syru ricotta
1 čl muškátového orechu
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Príprava:
- Pomocou špiralizéra si nastrúhajme mrkvu na špagety.
- Nastrúhanú mrkvu podusme cca.10 minút.
- Kým sa dusí mrkva, zatiaľ si pripravme omáčku z tekvicového pyré.
- Na panvičke na rozpálenom oleji opečme nakrájanú cibuľu a potom pridajme cesnak.
- Postupne pridajme pyré, smotanu a dochuťme muškátovým orechom, soľou a korením.
- Varme cca. 3-5 minút.
- Na podusenú mrkvu pridajme pripravenú omáčku a podávajme posypané rozdrveným syrom ricotta a ozdobený plátkami šunky.
- Dobrú chuť!