Doba prípravy:  40 minút

 

Prísady:

 

250 g tekvicového pyré (mrazené alebo čerstvé)

8 plátkov údenej šunky (prosciutto)

800 g mrkvy

150 ml smotany na šľahanie

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

2 PL olivového oleja

100 g syru ricotta 

1 čl muškátového orechu

soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

 

Príprava:

 

  • Pomocou špiralizéra si nastrúhajme mrkvu na špagety. 
  • Nastrúhanú mrkvu podusme cca.10 minút.
  • Kým sa dusí mrkva, zatiaľ si pripravme omáčku z tekvicového pyré.
  • Na panvičke na rozpálenom oleji opečme nakrájanú cibuľu a potom pridajme cesnak.
  • Postupne pridajme pyré, smotanu a dochuťme muškátovým orechom, soľou a korením. 
  • Varme cca. 3-5 minút.
  • Na podusenú mrkvu pridajme pripravenú omáčku a podávajme posypané rozdrveným syrom ricotta a ozdobený plátkami šunky.
  • Dobrú chuť!