Šťavnatá jahodovo- rebarborová galetka s tvarohom

Cesto vymiesené v Magimixe nechajte odležať v chladničke cez noc či niekoľko hodín. Pred vaľkaním cesto vyberte aspoň hodinu vopred.
Suroviny:
Cesto
-125 g masla
-100 g zvyškového pšeničného kvásku
-200 g celozrnnej múky jačmennej
-3 PL kokosového cukru
-1 ČL škorice
-štipka soli
Tvarohová plnka
-250 g hrudkovitého tvarohu
-1 balíček vanilkového cukru
-1 ČL vanilky
Ovocná plnka
-400 g jahôd
-100 g rebarbory
-3 PL medu
-štava z 1 citróna
-3 ČL škrobu
Postup:
- Všetky suroviny na cesto vložíme do kuchynského robota Magimix a za pár sekúnd vymiesime cesto, ktoré dáme zabalené odležať do chladničky cez noc.
- Na druhý deň vyvaľkáme cesto, na ktoré nanesieme vymiešaný tvaroh a ovocnú plnku.
- Koláčik počas vyhriatia rúry je potrebné dať na chvíľu do chladničky a potom piecť pri 200 stupňoch 40-45 minút.
Video k príprave nájdete TU