Mnohí si bez majonézy ani nevieme predstaviť pečené jedlá. Ak si osvojíte veľmi jednoduché princípy prípravy domácej majonézy garantujeme vám, že už nikdy nebudete chcieť tú z obchodu. Nezabudnite, že kvalitná majonéza je vhodná aj ako základ pre ďalšie spracovávanie. Môžete ju využiť na prípravu chutných dípov, pomazánok, či šalátov. Majonéza, ktorú vám prinášame garantovane bude chutiť každému. Jej krémová a hustá konzistencia sa nedá porovnať s ničím iným. Musíte ju jednoducho vyskúšať.

Potrebujeme: 250 ml oleja, 2 vaječné žĺtky, 1 PL horčice, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti  Postup:  Do mini misy kuchynského robota Magimix vložíme mini nôž a rozpracujeme v nej žĺtka s horčicou a trochou oleja. Miešame cca. 20 sekúnd. Počas miešania zároveň pridávame prvú polovicu oleja cez otvor na veku. Potom ochutíme soľou a mletým čiernym korením a opäť miešame s postupným pridávaním druhej polovice oleja. Majonéza je krásna hustá a veľmi chutná. 

Určite si ju vyskúšajte :)