Takto si pripravíte najrýchlejšie bryndzové halušky s Ronicom
Je to tradičné jedlo, ktoré každý pozná. A predsa existujú veci, ktoré sa aj pri takomto recepte môžu spraviť jednoduchšie a rýchlejšie, ba dokonca tak, že výsledný efekt bude ešte lepší.
Prečo pripraviť cesto v kuchynskom robote Ronic?
1.)Pretože vám zemiaky nestmavnú ako pri klasickom srtúhaní .
2.) Halušky budú tým pádom krásne žlté a nie šedé.
3.) Samotný proces prípravy cesta zminimalizujete na neskutočnú 1 minútu.
Fakt nepoznám dôvod, prečo nerobiť halušky týmto spôsobom!
Budete potrebovať:
500 g očistených zemiakov
250 g hladkej múky ( môže byť aj polohrubá)V prípade bezlekovej múky použite 2 vajíčka
1 čl soli
1 vajíčko
200g bryndze
200g kyslej smotany
Vňať pažítky alebo kôpra
200g slaniny
Dobre osolená voda na vyvarenie halušiek
Postup:
Najskôr si postavíme vodu na vyvarenie halušiek v dostatočne veľkom hrnci. Vodu dôkladne osolíme (2 čl soli).
Zároveň na panvici dáme opekať najemno nakrájanú slaninu na miernom ohreve, aby bola hotová až do prípravy halušiek.
Do misy kuchynského robota Ronic nakrájame na kocky zemiaky a rozmixujeme ich postupným pridávaním rýchlosti ( trvá to cca. 15-20sekúnd). Potom pridáme vajíčko, 1 čl soli a 250g múky a opäť premiešame postupným pridávaním rýchlosti tiež cca. 15-20 sekúnd.
Do vriacej vody pretlačíme cesto na 2 krát cez haluškové sito. Akonáhle sa halušky vyplavia na povrch vody, môžeme ich druhým sitom na cestoviny vybrať a preložiť do misy. Tento proces opakujeme ešte raz. Nie je dobré všetko cesto naraz pretlačiť, pretože by sa mohli halušky zlepiť a rozvariť. Dávajme pozor, aby bola voda stále vo vare.
Ak máme halušky hotové, pripravíme si bryndzu, ktorú dôkladne zmiešame s kyslou smotanou a pridáme ju na halušky a poriadne premiešame.
Nakoniec nasekáme pažítku, prípadne kôpor a primiešame ho do halušiek.
Podávame posypané opečenou slaninou.
Dobrú chuť!