Suroviny:

- 4 kg ríbezlí

- 2 kg cukru

Ríbezle prepasírujme kuchynským robotom Magimix. Do hustej šťavy pridajme cukor a povarme asi 1 hodinu. Počas varenia buďme v blízkosti hrnca, pretože hmota môže ľahko vykypieť. Akonáhle penenie ustúpi, skúsme na studený malý tanierik dať lyžicu horúceho džemu. Ak stuhne, je už dobrý. Pripravme si čisté poháre, viečka a lievik, pomocou ktorého naplníme poháre. Džem nalievajme do zaváracích pohárov počas varu a fľašu ihneď uzavrime viečkom. Nechajme ju hore dnom na tácke, aby sme sa ubezpečili, že je pohár dokonale uzavretý a viečko dobre tesní. Naplnené horúce fľaše potom opatrne zabalme do deky, kde ich necháme 1 až 2 dni, kým vychladnú. Potom ich môžeme uložiť do špajze.