Tekvicová krémová polievka s thajským nádychom

Ak vás už omrzeli klasické tekvicové krémové polievky, dajte im nový rozmer – s jemným thajským nádychom. Sľubujeme, že tento recept bude nezabudnuteľný zážitok!

🥣 Suroviny:

  • ½ stonky póru

  • 1 cibuľa

  • 4 strúčiky cesnaku

  • kúsok čerstvého zázvoru

  • šťava z ½ limetky

  • 1 PL thajskej červenej kari pasty

  • 3 mrkvy

  • 1 stredne veľká tekvica

  • zeleninový vývar – toľko, aby zakryl tekvicu

  • soľ a korenie podľa chuti


👩‍🍳 Postup:

  1. Príprava zeleniny:
    Tekvicu a mrkvy nakrájajte na kúsky a dajte upiecť.

  2. Základ polievky:
    Pór a cibuľu nakrájajte na kolieska a orestujte ich v hrnci na troche oleja.
    Ak chcete ešte výraznejšiu chuť, použite arašidový olej.

  3. Dochutenie:
    Po asi 5–6 minútach pridajte pretlačený cesnak, červenú kari pastu a nastrúhaný zázvor.
    Párkrát premiešajte a nechajte prehriať – dávajte však pozor, aby sa cibuľa nepripálila.

  4. Spojenie chutí:
    Vydlabanú dužinu upečenej tekvice a upečené mrkvy pridajte do základu.
    Zalejte vývarom tak, aby zelenina bola ponorená, osoľte a okoreňte podľa chuti.

  5. Mixovanie:
    Polievku rozmixujte do požadovanej konzistencie – úplne hladkej a krémovej, alebo ju nechajte trošku rustikálnejšiu.
    (Na dokonalé rozmixovanie sa výborne hodí Magimix Power Blender.)

  6. Dokončenie:
    Na záver pridajte limetkovú šťavu a premiešajte.

  7. Podávanie:
    Podávajte s opečenými kockami chleba, posypané tekvicovými semienkami, kolieskami jarnej cibuľky, petržlenovou vňaťou a pokvapkané paprikovým alebo tekvicovým olejom.
    Ak nemáte špeciálny paprikový olej, použite jednoducho olivový alebo tekvicový.


Dobrú chuť! 🧡

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s