Tekvicovo čokoládový chlebík
Vďaka tekvici a banánu je cesto tohto chlebíka tak jemné, že po prvom plátku budete chcieť ďalší a ďalší. Toto je typický jesenný dezert, ktorý musíte vyskúšať!
Suroviny:
- 205 g pečenej tekvice
- 280 ml rastlinného mlieka
- 120 g pšeničnej múky
- 120 g celozrnnej múky
- 85 g trstinového cukru
- 60 g tmavej čokolády ( malé kocky)
- 60 ml olivového oleja
- 1 zrelý banán
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL mletej škorice
- 1/4 ČL soli
Príprava:
- Rúru predhrejte na 190°C. Formu na biskupský chlieb s dĺžkou 20-25 cm vystelte papierom na pečenie.
- Do mixéra Power Blender vložte pečenú tekvicu (bez šupky), banán, rastlinné mlieko a škoricu a všetko spolu rozmixujte do hladka.
- Hmotu vylejte do misy a pridajte zvyšné suroviny: olivový olej, trstinový cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, múku a malé kocky horkej čokolády. Cesto dobre premiešajte a vylejte do formy.
- Vložte do rúry a pečte cca. po dobu 45-50 minút (urobte test ihlou, aby ste zistili, či je dobre upečený).
- Počkajte, kým vychladne vo forme, potom ho vyberte a nakrájajte.