Vďaka tekvici a banánu je cesto tohto chlebíka tak jemné, že po prvom plátku budete chcieť ďalší a ďalší. Toto je typický jesenný dezert, ktorý musíte vyskúšať!

Suroviny:

  • 205 g pečenej tekvice
  • 280 ml rastlinného mlieka
  • 120 g pšeničnej múky
  • 120 g celozrnnej múky
  • 85 g trstinového cukru
  • 60 g tmavej čokolády ( malé kocky)
  • 60 ml olivového oleja
  • 1 zrelý banán
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1/4 ČL soli

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 190°C. Formu na biskupský chlieb s dĺžkou 20-25 cm vystelte papierom na pečenie.
  2. Do mixéra Power Blender vložte pečenú tekvicu (bez šupky), banán, rastlinné mlieko a škoricu a všetko spolu rozmixujte do hladka.
  3. Hmotu vylejte do misy a pridajte zvyšné suroviny: olivový olej, trstinový cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, múku a malé kocky horkej čokolády. Cesto dobre premiešajte a vylejte do formy.
  4. Vložte do rúry a pečte cca. po dobu 45-50 minút (urobte test ihlou, aby ste zistili, či je dobre upečený).
  5. Počkajte, kým vychladne vo forme, potom ho vyberte a nakrájajte.