Tekvicový perník
SUROVINY:
- 100 g hnedej ryžovej múky
- 100 g mandľovej múky
- 50 g ovsenej múky
- 4 ks fíg
- 300 g pečenej tekvice
- 120 g arašidového masla
- 2 vajcia z ľanových semienok
(2 pl mletých semiačok zalejeme 6 pl vlažnej vody, dobre premiešame a necháme napučiť 5 min. Potom môžeme primiešať do cesta ako náhradu dvoch vajíčok.) - 1-2 PL perníkového korenia
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
POSTUP:
- Figy zalejeme vriacou vodou a necháme pár minút postáť.
- Pridáme ingrediencie do Magimixu vrátane fíg bez vody. Potom dôkladne rozmixujeme do hladka.
- Vyvaľkáme na hrúbku prsta, vykrajujeme na požadované tvary a pečieme pri 200 stupňoch 10 minút.