Thajský šalát s mäsom
V tomto recepte mäso dopĺňa veľké množstvo zeleniny, ktorých chute spája skvelá korianderová omáčka. Inšpirujte sa z tohto receptu a vytvorte si vlastný recept, z vlastných ingrediencií.
Doba prípravy: 20 minút
Suroviny:
500g beef steak
150g kapusty
1 zelené čili
300g uhoriek
300g mrkvy
3 limetky
2 strúčiky cesnaku
50 g arašídov
zväzok čerstvého koriandera
2 PL hnedého cukru
¼ pohára vody
1 PL sójovej omáčky
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Mäso nakrájajme na plátky a pečme 5 minút.
- Do mini misy kuchynského robota Magimix vložme mini nôž a pridajme ingrediencie pre omáčku: šťavu z limetiek, koriander, cesnak, čili papriku, sójovú omáčku a cukor.
- A spracujme zmes mixovaním cca. za 30 sekúnd.
- Na veľkú misu zostavme špiralizér a vyberme si hlavicu tagliatelle.
- Pomocou špiralizéra si nakrájajme uhorky a mrkvu na krásne špirály.
- Špiralizér vymeňme za 2 mm-ový plátkovač.
- A nastrúhajme na ňom kapustu.
- Zeleniny premiešajme, nasypme na ne arašídy, poukladajme na vrch upečené mäso a celý šalát polejme omáčkou.