Suroviny

Na korpus:

200 g orechov

200 g čerstvých datlí ( vykôstkované), môžu byť aj sušené, iba ich treba namočiť

 

Na krém:

250 g kešu orieškov

250 g vegánskej bielej neochutenej nátierky

110 g agáve sirupu

1 citrón ( aj šťava, aj kôra)

4 PL kokosového oleja

 

Postup:

Vystelte 20 cm-ovú tortovú formu papierom na pečenie. Kešu oriešky namočte v horúcej vode a nechajte ich zmäknúť cca.10 minút a potom ich sceďte.

Orechy vložte do kuchynského robota Magimix a pomelte ich. Pridajte datle a dobre ich spracujte s orechami na homogénnu hmotu. Potom túto hmotu preložte do tortovej formy a dobre postláčajte rukou na dno formy. Potom vložte do chladničky.

A teraz pripravte krém. Nasypte scedené kešu do Magimixu. Pridajte nátierku, agáve sirup a citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Spracúvajte v kuchynskom robote do vtedy, kým nezískate krásnu hladkú, krémovú konzistenciu( niekoľko minút).

Krém nanesme na korpus a tortu vložme na niekoľko hodín do mrazničky, kým nestvrdne tak, aby sa dala krájať. Pred krájaním tortu vyberte z mrazničky asi o 15 minút skôr.

Vyskúšajte, nám veľmi chutila!