Vegánska cheesecake torta

Suroviny
Na korpus:
200 g orechov
200 g čerstvých datlí ( vykôstkované), môžu byť aj sušené, iba ich treba namočiť
Na krém:
250 g kešu orieškov
250 g vegánskej bielej neochutenej nátierky
110 g agáve sirupu
1 citrón ( aj šťava, aj kôra)
4 PL kokosového oleja
Postup:
- Vystelte 20 cm-ovú tortovú formu papierom na pečenie. Kešu oriešky namočte v horúcej vode a nechajte ich zmäknúť cca.10 minút a potom ich sceďte.
- Orechy vložte do kuchynského robota Magimix a pomelte ich. Pridajte datle a dobre ich spracujte s orechami na homogénnu hmotu. Potom túto hmotu preložte do tortovej formy a dobre postláčajte rukou na dno formy. Potom vložte do chladničky.
- A teraz pripravte krém. Nasypte scedené kešu do Magimixu. Pridajte nátierku, agáve sirup a citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Spracúvajte v kuchynskom robote do vtedy, kým nezískate krásnu hladkú, krémovú konzistenciu( niekoľko minút).
- Krém nanesme na korpus a tortu vložme na niekoľko hodín do mrazničky, kým nestvrdne tak, aby sa dala krájať. Pred krájaním tortu vyberte z mrazničky asi o 15 minút skôr.
Vyskúšajte, nám veľmi chutila!