Orechové maslo sa dá pripraviť z arašíd, kešu orieškov, orechov, mandlí, lieskových orechov, tekvicových semiačok, slnečnicových semiačok a z kombinácie uvedených. Podstatné je, aby sme boli trpezliví, pretože ich príprava trvá cca. 15 minút, pokiaľ sa z orechov, resp. semiačok počas miešania vytvorí maslo krásnej krémovej konzistencie. Odporúčame maslá nedochucovať, pretože ich takto viete použiť ako do sladkých, tak aj do slaných jedál.

VEGÁNSKE MANDĽOVÉ MASLO

Suroviny:
- 400 g mandlí

Do veľkej misy kuchynského robota Magimix vložte veľký nôž, nasypte mandle a sekajte ich cca.15 minút. Občas stroj zastavje a očistite stierkou steny misy. Najskôr Magimix mandle namelie, potom z nich vytlačí tuk a potom ďalej ich spracováva do krémova. Z uvedeného množstva mandlí získate 250-300ml kvalitného domáceho mandľového masla.