SUROVINY:
- pre 3 osoby-

Na jogurt:

- 400 gramov gréckeho jogurtu
- 125 gramov malín (čerstvých alebo mrazených)

Na chia puding:

-3 dl rastlinného nápoja (alebo mlieka)
- 3 veľké lyžice chia semienok
- 1 polievková lyžica datľovej pasty (domáca!)

Na granolu:

- 200 gramov ovsených vločiek
-100 gramov semienok (naše obľúbené, napr. slnečnicové, vlašské, tekvicové, mandľové, atď.)
-3-4 polievkové lyžice datľovej pasty (domáca!)
-3-4 lyžice orechového oleja alebo kešu masla
- 1 čajová lyžička škorice

Na prílohu:

- 1 veľký banán
- 3 hrste malín
- Čerstvá mäta podľa chuti

PRÍPRAVA:
-10 minút-
Čakacia doba:
-8 hodín-

  1. Začnime chia pudingom, pretože potrebuje odstáť cez noc...aspoň podľa mňa, ale ak nemáte toľko času, počkajte len 3-4 hodiny, kým sa spojí. Potrebujeme dobre tesniacu misku/pohár/nádobu/zaváraninovú fľašu/dózu, čokoľvek, v čom môžeme chia poriadne pretrepať.
  2. Suroviny odmeriame, dôkladne pretrepeme a dáme do chladničky.
  3. Odmeriame si aj ingrediencie na jogurt a rozmixujeme. Voilá, je to hotové, môžete si to urobiť aj večer vopred a dať do chladničky.
  4. Na granolu vložíme do mixéra datľovú pastu, olej alebo kešu maslo a rozmixujeme.
  5. Ostatné ingrediencie: ovsené vločky, škorica, semiačka a datľová pasta môžu ísť do misy a poriadne ich premiešame vareškou. Ak vidíte, že sa nelepia dostatočne, kľudne pridajte ešte kešu maslo/olej.
  6. Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dochrumkava 15 minút pri 180 stupňoch.
  7. Raňajky si zložíme takto: na spodok pohára nalejeme 130 gramov (na osobu) malinového jogurtu, na ktorý pridáme 2 polievkové lyžice chia pudingu a za veľkú hrsť granoly. Na vrch pridáme kolieska banánu, maliny a lístky mäty.