Vedeli ste, že fašírky zo šošovice sú najchutnejšie? Toto môžem aj ja jednoznačne potvrdiť. Určite vyskúšajte tento recept.

SUROVINY:

  • 170 gramov červenej šošovice (vážená suchá hmotnosť)
  • 50 gramov mrkvy (váha surovej, u mňa to bol menší kúsok mrkvy)
  • 105 gramov uvareného cíceru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa (cca 60 gramov)
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička čili
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička kurkumy
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku (voliteľné)
  • 3-4 PL ovsenej múky
  • soľ a korenie podľa chuti

PRÍPRAVA:

  1. Uvarte šošovicu aj cícer, ale oveľa jednoduchšie a rýchlejšie je použiť konzervovaný/zaváraný.
  2. Ak ste s tým hotové: všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota Magimix a rozdrvte ich na homogénnu hmotu.
  3. Hotovú zmes naneste pomocou lyžice na vymastenú grilovaciu panvicu a burgre smažte, kým nebudú za pár minút hotové. Približne 3-3 minúty pečieme z každej strany.

Dobrú chuť prajem!