1 bod do vernostného systému

Je vhodná na všetky nami ponúkané nádoby s priemerom 24 cm, vrátane tlakového hrnca. Na dosiahnutie požadovaného výsledku ju používajte výlučne v kombinácii s pokrievkou ELBA24. viac

Výrobca: AMT Gastroguss Kód produktu: ELPA24 Doprava a platba

55 € s DPH

Na sklade
ks

Je vhodná na všetky nami ponúkané nádoby s priemerom 24 cm, vrátane tlakového hrnca. Na dosiahnutie požadovaného výsledku ju používajte výlučne v kombinácii s pokrievkou ELBA24. viac

Výrobca: AMT Gastroguss Kód produktu: ELPA24 Doprava a platba

Sklenená naparovacia nádoba 24 cm

Je vhodná na všetky nami ponúkané nádoby s priemerom 24 cm, vrátane tlakového hrnca. Na dosiahnutie požadovaného výsledku ju používajte výlučne v kombinácii s pokrievkou ELBA24.

Varenie v pare je najšetrnejší spôsob ako variť ovocie, zeleninu, ryby alebo mäso bez pridávania soli a pritom i bez nutnosti dodávania vody a tuku. Týmto varením sa zachováva prirodzená chuť jedla, nemusí sa dosoľovať ( denná odporúčaná spotreba soli je cca 5g), pretože v mnohých potravinách je už soľ obsiahnutá. Ľudia s vysokým krvným tlakom by mali klásť najvyšší dôraz na množstvo prijatej soli a preto by mali redukovať jeho príjem. Skvelou alternatívou je dochucovanie čerstvými liečivými bylinkami.

Pri varení neprichádza potrava bezprostredne do styku s vriacou vodou, pretože je varená cirkulujúcou parou. Vlastná šťava potravín stúpa taktiež hore a koncentruje sa na pokrievke. Týmto obehom sú potraviny varené veľmi šetrne, pod bodom varu.

Chuť každého jedla je daná receptom, čerstvosťou potravín i spôsobom prípravy. Umenie spočíva v zachovaní všetkých hodnôt jedla. Nič nemôže viac spĺňať tieto požiadavky, ako varenie v pare.

Zároveň umožňuje prípravu rôznych jedál súčasne. Pri varení v pare sa zachováva prirodzená chuť jedál, ich štruktúra, aróma a farba. Naparovacie nádoby sa môžu naraz použiť až dve, kde do spodnej dávame vždy tuhšie suroviny( mäso) a do hornej jemnejšie suroviny ( zelenina, ryba, cestoviny). Zásadou je mať vždy v hrnci pod parákom dostatok tekutiny, z ktorej sa vytvára dostatok pari na varenie. 

Varenie v naparovacom sete je veľmi jednoduché.

Voda v hrnci, na ktorom je umiestnená naparovacia nádoba, musí stále vrieť a nesmie sa dotýkať potravín uložených v sklenom parnom systéme. Voda sa môže dochutiť rôznymi prísadami alebo aj napr. kosťou ( v prípade varenia polievky). Do sklenej nádoby neukladajte potraviny príliš tesne, aby bol zaistený optimálny prívod pary. Doba varenia je rôzna. Záleží na tom, či je jedlo v celku alebo v malých kúskoch. V prípade použitia dvoch naparovacích nádob, doba varenia v hornej je dlhšia ako v spodnej, preto dávajte do spodnej vždy väčšie kusy a potraviny s tuhšou konzistenciou.

Inšpirujte sa nápadmi z Archívu Dámskeho Klubuhttps://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14057/147138#236

Technické parametre

  • borosilikátové sklo
  • je vhodná na všetky nádoby Swiss Titan s priemerom 24 cm a na 7l-ový tlakový hrniec
  • vhodná do umývačky riadu
  • priemer 24 cm
  • objem 3 l
  • výrobca: AMT Gastroguss

Približné doby prípravy zelenín a ovocia v pare

Brokolica 15-20 min
Cuketa 15-20 min.
Fenikel 15-20 min.
Hruška 10-15 min.
Jablko 10-15min.
Kaleráb 20-25 min.
Karfiol 15-20 min.
Kel 25-30 min.
Kukurica 55-60 min.
Mrkva 20-25 min.
Paprika 10-15 min.
Pór 15-20 min.
Šampiňóny 15-20 min.
Špargľa 30-40 min.
Zelené struky 25-35 min.
Zemiaky 20-25 min.

Približné doby prípravy mäsa

Hovädzia údenina 8-13 min.
Jahňací rezeň 25-30 min.
Kurací rezeň 25-30 min.
Morčací rezeň 25-30 min.
Párky 8-10 min.
Teľací rezeň 30-35 min.

Približné doby prípravy rýb a morských plodov

Garnela 15-20 min.
Kalamáre 20-25 min.
Kapor 15-18 min.
Langusta 30-35 min.
Losos 15-18 min.
Mušle 30-35 min.
Pstruh 18-25 min.
Tuniak 25-30 min.

Diskusia

|